Bestel nu en betaal achteraf

Snelle levering via PostNL

14 dagen bedenktijd

Streepmotieven op de kinderkamer

Informatie die je helpt om de baby- en kinderkamer in te richten

Kleinlicht.nl wil je graag helpen bij inrichten van een baby- of kinderkamer en zal een aantal artikelen plaatsen, die je vertellen welk effect bepaalde keuzes hebben op de sfeer van de baby- of kinderkamer. Zo zullen we behandelen: de invloed van bloemen, strepen, blokken, fotobehang en themaprints. Blokken hebben we al behandeld, zie het bericht op dit blog van 25-01-2013. Dit artikel gaat over strepen.

strepenkamer

Streepmotieven op de kinderkamer

Met streepmotieven kun je heel goed het gevoel beïnvloeden dat je hebt met een ruimte. Dit geldt natuurlijk ook voor de babykamer of kinderkamer. Vaak is de ruimte in een baby- of kinderkamer wat beperkt en dan is de toepassing van behang of verf met strepen een mooi hulpmiddel om de beleving van de kamer naar je hand of liever gezegd “naar je oog” te zetten. Wil je de kamer iets hoger laten lijken dan kun je het beste uitgaan van een verticale streep en wil je de slaapkamer een breder of langer effect laten uitstralen dan neem je horizontale strepen. Vooral als je een smalle babykamer of kinderkamer wil inrichten is het effect op met name de korte wand heel groot.

strepenkamer

Gelukkig is er veel variatie in strepen en zijn er evenzo vele leuke kleurencombinaties.

Als je wil kun je ook in plaats van de muren, de vloer gebruiken om het effect van strepen toe te passen. Het resultaat zal hetzelfde zijn. Ga je zelf de strepen ontwerpen, wees dan niet te bang.

 

strepenkinderkamer

 

Een combinatie van verschillende breedtes en vooral ook meer dan twee of drie kleuren zal al direct een veel geraffineerder effect geven. Je hoeft dus niet zo voorzichtig te zijn, laat je fantasie zijn werk doen. Probeer ook eens wat uit! Tenslotte behang of verf ook een plank of accessoires met dezelfde streep. Hiermee versterk je nog eens extra het effect.

Welke lampen kinderkamer en lampen babykamer passen nu bij zo’n kamer met streepmotieven. Ook hier passen weer veel lampen bij uit ons assortiment, maar een heel mooie combinaties zijn ook hier hanglampen kinderkamer en hanglampen babykamer met een ruitmotief. Klik hier voor een voorbeeld:

Hetzelfde geldt voor de wandlampen kinderkamer en wandlampen babykamer. Klik hier! Ook ruitjes zijn streepjes dus zo blijf je in dezelfde stijl. Strepen zijn eigenlijk met bij alle lampen te combineren qua vormgeving. Het is dan belangrijker om te kijken of de kleur er bij past.