Bestel nu en betaal achteraf

Snelle levering via PostNL

14 dagen bedenktijd

Slaaptips voor kids: gewoontevorming

Bij het in slaap vallen van je kindje speelt gewoonte een belangrijke rol. Jij als ouder kan hier op inspelen door enkele gewoonten, zeg maar vaste patronen te ontwikkelen, bij het naar bed gaan van je kindje(s). Die patronen, ook wel rituelen genoemd helpen het slaapsysteem van je kindje, te herkennen dat het tijd is om te gaan slapen. Waar moet je dan aan denken? Dit kan zijn, Sesamstraat kijken of een ander leuk programma, daarna pyjama aan, handen wassen en tandenpoetsen of douchen en tandenpoetsen.

voorlees kleinlicht.nl

Het belang van gewoontevorming bij het gaan slapen van je kindje

Hierna een verhaaltje voorlezen of een leuk gesprekje met elkaar voeren of beiden. Mocht je een dimmer hebben dan kun je de kinderkamerlamp tijdens het voorlezen al wat dimmen, zodat je kindje al wat went aan het donker worden van de kamer. Tenslotte een nachtzoen van de ene ouder die daarna als die er is de andere ouder vraagt om ook nog even een knuffel te geven. Hierna gaan de kinderkamerlampen uit. Natuurlijk zijn er allerlei variaties mogelijk, het gaat er om dat er gewoontes worden ingeslepen. Voorkom daarbij wel dat kinderen nog te maken krijgen met spannende, drukke of vervelende zaken. Ga bijvoorbeeld geen kussengevechten houden op dat moment of een griezelig boek voorlezen of iets vertellen over een inbraak in de wijk.

Lampen voor kinderkamer(s) met een dierenfiguur, zie daarbij het assortiment van Kleinlicht.nl, kunnen je kindje ook gerust stellen, een beetje vergelijkbaar met invloed van een knuffel. Wat vind je van dit voorbeeld: hanglamp schaap?