Bestel nu en betaal achteraf

Snelle levering via PostNL

14 dagen bedenktijd

Roze babylampen en roze kinderlampen

De kleur roze is in veel landen vaak een geliefde en favoriete kleur op de slaapkamer. Roze wordt natuurlijk gebruikt voor een meisjesslaapkamer of een baby slaapkamer maar ook volwassenen verven hun slaapkamer vaak roze of richten hun slaapkamer in met roze accessoires. Dit komt omdat roze een lichte en vrolijke kleur is, die onmiddellijk een helder en warm effect heeft op de kamer. 100 jaar geleden was dit wel wat anders. Lees de 2 artikelen hieronder:

bericht over kleur roze 100 jaar geleden

De kleur roze roept empathie en vrouwelijkheid en zorgt voor een rustgevende sfeer.
Als je niet wilt dat de kleur roze te veel overheerst, experimenteer dan eens met het uiterlijk van de babyslaapkamer of kinderslaapkamer zonder de kleur te wijzigen. Een ander effect creëer je bijvoorbeeld op de kinderkamer door een coördinerende kleur toe te voegen. Dit geeft direct meer karakter aan de kamer.

Roze en Grijs:

Zo kan grijs een goede optie kunnen zijn. Dit kan door grijze accessoires te gebruiken of door een wand grijs te verven of door grijs behang op de muur of de deur en kozijnen grijs te verven. Ook kun je voor grijze gordijnen kiezen, mogelijk met wat roze accenten. Bepaal zelf tot hoever je wilt gaan met de grijze tint. Het zal onmiddellijk het uiterlijk wijzigen van schattig en meisjesachtig tot  die van een elegante en chique kamer.

Roze en Groen:

Roze kan gemakkelijk worden gecombineerd met een groene pastel tint voor een koele en rustig effect op de baby- of kinderkamer. Houd de rest van de kamer om de look goed uit te laten komen eenvoudig. Pastel groene katoenen gordijnen en houten meubelen zullen hier mooi bij staan.

Roze en Paars:

Paarse en roze zorgen samen voor een geweldige combinatie. Roze is aardachtiger terwijl paars elegantie en luxe straalt. Er zijn vele mooie accessoires te koop in de kleur paars. Zorg bijvoorbeeld voor paarse kussens!

pinkpaarse kamer

Kleinlicht heeft een groot assortiment roze kinderlampen in diverse vormen, maten en prijzen. Een roze kinderlamp of een kinderlamp waarin de kleur roze voorkomt zal de al of niet kamer een extra uitstraling en sfeer geven.

Durf ook nog te experimenteren met de kleur van de spaarlamp, uitgedrukt in kleurtemperatuur: Extra warmwit < 2700 K, Warmwit 2900-3000K, Neutraal wit
4000K en Koelwit >5000K. (K=Kelvin). De roze babykamerlamp of roze kinderkamerlamp kun je dan nog beter de sfeer laten uitstralen die past bij de kamer en bij jou.