Bestel nu en betaal achteraf

Snelle levering via PostNL

14 dagen bedenktijd

Over de kleur “Groen” als Pantones kleur van het jaar voor de kinderkamer in 2017

Pantone heeft de kleur “groen” (greenery) als de kleur van het jaar 2017 bepaald. Deze kleur staat voor vreugde, frisheid, lente, vernieuwing, groei en duurzaamheid. Als je de kleur groen voor je geest haalt, denk je aan bomen of gras.

Groen inspireert de liefde voor de natuur en roept op om de natuur in te gaan en hiervan de genieten.

De kleur groen werkt kalmerend en geeft rust en ontspanning. Het werken of verblijven in een groene ruimte kan heel goed zijn, omdat groen een heilzame en een activerende werking op lichaam en geest heeft. Het brengt positieve energie over.

Muursticker aapjes boom groen

Dat groen dus ook een uitstekende kleur is om ook in kinderkamer toe te passen zal duidelijk zijn.

Wel dien je er van bewust te zijn dat groen een kleur is die nogal opvalt en is het verstandig om het gebruik van deze kleur toch wat te beperken.

Het voordeel dat deze kleur zo opvallend is, is dat je met enkele leuke groene accessoires een geweldig effect creëert, zonder dat de kleur dan overweldigend wordt in de kamer. Leuke opvallende meubels en accessoires zijn bijvoorbeeld: een kledingkast (al of niet zelf groen geverfd), een houten stoel, een boekenplankje, een groen bed of dekbed of een leuke groene kinderlamp, een kussentje, een lijstje of muurstickers etc.

Wil je de muren groen verven, dan is het verstandig om de groene kleur aan te vullen met één of twee andere kleuren. Neutrale kleuren zijn dan de meest voor de hand liggende keuzes, maar het kan ook met tinten zoals roze en paars. Op de site van Pantone kun je zien bekijken welke kleuren combinaties bij elkaar passen.