Bestel nu en betaal achteraf

Snelle levering via PostNL

14 dagen bedenktijd

Kleurentrends voor de baby- en kinderkamer 2015 (1)

Als je bezig gaat met het inrichten van de babykamer of kinderkamer krijg je te maken met vele keuzes. Het beslissen welke kleuren de kamer krijgt is waarschijnlijk een van de eerste moeilijkste en belangrijkste beslissing. Als je de kleur(en) hebt bepaald kun je verder met het uitzoeken van het meubilair, de gordijnen, het behang of de muurverf, de lampen, de accessoires, etc.

Kleinlicht wil je graag helpen bij je kleuren keuzes en is te rade gegaan bij de meest befaamde en erkende kleuren experts van de wereld; namelijk die van Pantone.  Deze Kleurenspecialisten zorgen er voor dat de kleuren in kaart worden gebracht en adviseren wereldwijd interieur ontwerpers over de kleuren trends van 2015.


2015 brengt een duidelijke beweging naar de koelere maar ook de zachtere kant van het kleurenspectrum. Een combinatie van verschillende natuurlijke kleuren die toch goed bij elkaar passen en bleke pasteltinten staan centraal.

De sfeer  wordt opgeroepen en herinneringen opgehaald van het welzijnsgevoel van de warmere maanden en vakantietijd aan de magische werelden van tropische landschappen, retro lekkernijen, folkloristische en florale kunst. “Velen voelen zich vandaag de dag gedwongen om 24 uur lang alles te volgen wat er gebeurd in de wereld om hen heen, want ze zijn bang dat ze iets belangrijks missen. Er is een groeiende behoefte en tendens om hier uit te stappen en meer rust in te bouwen en op tijd te stoppen met de verbinding met de technologie en af te schakelen en tot rust te komen en stil te zijn, “zei Leatrice Eiseman, directeur van het Pantone Color Institute ®.

“Kleur keuzes volgen hetzelfde minimalistische, ‘en plein air’ thema: het nemen van een cue uit de natuur in plaats van opnieuw uitgevonden of mechanisch gemanipuleerd te worden. Zachte, koele tinten worden gemengd met subtiele warme tinten om op die manier een rustgevende ontsnapping aan de drukte van alledag te creëren. ”

Met ‘New Harmonies’ maakt Pantone, met haar kleuren voorspellingen, van de nieuwste kleurenschema’s en kleurpaletten en voor het interieur voor 2015 er een groot en spannend avontuur van.

Combineer het praktische met meer vrolijke kleuren. Er zijn 9 Pantone kleurenschema’s:  Style-Setting, Abstractions, Botanicum, Zensations, Urban Jungle, Tinted Medley, Past Traces, Serendipity en Spontaneity. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om mee aan de slag te gaan en de babykamer of kinderkamer te creëren die bij je past en waar jij(jullie) trots op kunt zijn.

In volgend berichten “Kleurentrends voor de baby- en kinderkamer 2015” deel 2 en deel 3 gaan we verder in op de hierboven genoemde 9 kleurenschema’s. Tevens zullen we bij elk kleurenschema een voorbeeld laten zien van een babykamer die is ingericht volgens dat kleurenschema.