Bestel nu en betaal achteraf

Snelle levering via PostNL

14 dagen bedenktijd

De kleur Teal verovert de babykamers

De kleur Teal is de kleur van 2014. Kleinlicht signaleert dat deze kleur ook aan een opmars bezig is in de babykamer en kinderkamer. Veel (aanstaande) ouders kiezen voor deze kleur op de babykamer of kinderkamer.

Wat is de kleur Teal nu eigenlijk voor een kleur? Het is niet echt blauw en niet echt groen. Teal wordt een diepe, gedempte kleur genoemd. In ieder geval subtieler dan een heldere turquoise kleur. Teal wordt vaak gebruikt om het schitterende blauwgroen van tropische oceanen mee te beschrijven. Omdat Teal een prachtige, diepe en rustige tint is, is deze kleur zeer geschikt om een babykamer of kinderkamer mee te schilderen. Teal staat voor balans, verfijning, kalmte en veelzijdigheid. Ook is Teal een mooie kleur voor accessoires in die zelfde baby- of kinderkamer.

Schermafbeelding 2014-02-13 om 17.30.01

Kleuren zijn zoals mogelijk bekend minder aan een bepaalde woonstijl gebonden. Dit betekent dat je eigenlijk van modern tot klassiek  je persoonlijke favoriete kleuren kan gebruiken in elk ruimte. Dit geldt dus ook voor Teal.

Waar kun je Teal mee combineren? Als je de kleurencirkel er bij pakt staat deze kleur tegenover de kleur koraalroze. Deze twee tinten gaan dus heel goed samen. Kleuren als alle rozetinten en okergeel die hierop aansluiten matchen ook goed.

Naast elkaar geplaatste nuances van een enkele kleur, ook wel ton-sur-ton genoemd, zorgen voor een prachtig afgestemd geheel. Denk aan een combinatie met andere tinten turquoise, groen of blauw. Met indigo, denim of marineblauw in een gelaagde combinatie krijg een effect van de diepzee: fris en in beweging.
Met de groenvarianten mint, blauwgroen of smaragd krijgt Teal meer een fris buitengevoel; wil je een neutraal effect dan combineer je met hout.

Kleinlicht heeft ook enkele lampen in het assortiment, die goed zijn te combineren met de teal kleur. Klik op de afbeeldingen voor meer informatie:

kinderlamp bosvriendjeskinderlampuiltjesblauwteal