Bestel nu en betaal achteraf

Snelle levering via PostNL

14 dagen bedenktijd

Het inrichten van de tienerkamer (2)

De meeste tieners zullen hun tienerkamer willen kleuren als een verlengstuk van hun persoonlijkheid,  hun eigen stijl , sfeer en passie. Uit onderzoek blijkt dat tieners erg gecharmeerd zijn van felle kleuren en minder gek zijn op wit.Tieners geven meestal de voorkeur aan ofwel een specifiek eigen bedacht kleurenschema of willen de slaapkamer verven in de kleuren van een bepaald thema dat ze hebben gekozen.

Tieners hebben niet veel op met dure, chique looks. Ze kiezen meer voor een vrijzinnige benadering. Ze zijn op zoek naar een inrichting die waar ze zich happy in voelen in overeenstemming met hun opkomende onafhankelijkheid. De kamer van een tiener moet in hun beleving de sfeer van een kleine studio appartement uitstralen.

tienerkamer jongen

De makkelijkste verandering van de tienerkamer bereik je door het schilderen van de muren. Dit is relatief goedkoop en kost ook niet zoveel tijd. Mogelijk kan je tiener zelf ook meehelpen: jong geleerd is…..
Is je tiener na enkele jaren uitgekeken op de gekozen kleuren dan kunnen de muren nog een keer overgeschilderd worden zonder dat dit veel geld kost.

Lievelingskleur tienerkamer

Sommige tieners, zeker meisjes hebben een lievelingskleur, die ze graag
terugzien in het ontwerp van de nieuw in te richten slaapkamer.

Als de ruimte van de tienerkamer zich er voor leent is het een idee om een ontspanningshoekje in te richten. Dit is een gezellig plekje waar je zoon of dochter zich heerlijk kan ontspannen en vrienden of vriendinnen kan ontvangen is natuurlijk heel fijn. Moeilijk? Nee hoor, creëer een knus hoekje met een lekkere stoel of twee poefjes en eventueel een klein tafeltje, zelfs een omgekeerd bierkratje met een kleedje of iets dergelijks erover heen kun je hier voor gebruiken. Om deze ruimte nog gezelliger en intiemer te maken kun je ook nog zorgen voor een afscheiding d.m.v. een kast, een gordijn of scherm.

zitzak kitkat kleinlicht.nl

Tieners maken heel wat mee elke dag en hierdoor hebben heel wat emoties te verwerken, die willen ze ook nog eens graag ergens kwijt willen. De tienerkamer is hiervoor de ideale ruimte! Dit kan natuurlijk in het aloude dagboek of in de computer maar creëer bijvoorbeeld ook een muur waar ze hun ideeën kunnen neerpennen. Dit kun je realiseren met een whiteboard, met whitebord verf, schoolbord verf, magneetverf of met het aloude prikbord. Zorg ervoor dat dit ideeën bord niet bij het bureau komt te hangen waar huiswerk gemaakt wordt. Dit zou mogelijk te veel kunnen afleiden. Plaats dit bij de ontspanningsruimte.