Bestel nu en betaal achteraf

Snelle levering via PostNL

14 dagen bedenktijd

Het inrichten van een kinderkamer

Kindje
Kinderen die ouder worden maken steeds meer gebruik van hun slaapkamers. Hun kamers zijn meer geworden dan alleen een slaapkamer. Ze spelen er, ze lezen er, ze zoeken daar de rust, etc. Ook nodigen ze vriendjes of vriendinnetjes uit op de slaapkamer. Daarnaast is een slaapkamer zeker bij wat oudere kinderen ook de ruimte waar men met serieuze zaken bezig is. Denk maar aan huiswerk maken, bezig zijn met hobby’s en creatieve activiteiten. Een slaapkamer is dan ook een multi-functionele ruimte, die een belangrijk rol speelt bij de ontwikkeling van een kind.

Functionele verlichting

Ook de verlichting van een slaapkamer is met deze ontwikkeling meegegroeid. Was het vroeger met name het functionele aspect van de verlichting, dat als meest belangrijk werd beschouwd, de ruimte moest gewoon goed verlicht zijn, tegenwoordig wordt steeds meer het belang ingezien van goede verlichting, die samengaat met de functionaliteit van de kinderslaapkamer.

De juiste verlichting van een kinderkamer is daarom een aspect, waar steeds meer over wordt nagedacht door zowel producent als consument. Toch wordt dit ook vaak door de consument als lastig ervaren. Hoe kies je nu de juiste lamp voor een kinderkamer. Waar let je op, wat is veilig? Kleinlicht voorziet je in deze webwinkel van informatie en advies om de aanschaf van de verlichting voor de kinderkamer zo te laten verlopen, dat je een juiste beslissing kunt nemen, waarmee zowel jij als je kind(eren) tevreden kunnen zijn.

Thema kinderkamer

Stappen bij de inrichting:


1. Kies een thema

Het selecteren van een thema voor de kamer van je kind is belangrijk voor zowel ouders als het kind. Je kind begint de voorkeuren en afkeuren te identificeren en de slaapkamer zal een directe weerspiegeling van deze smaken worden. Is je kind in vliegtuigen, vrachtwagens, voetbal geïnteresseerd? Hoe zit het met bloemen of dieren? Bijna elke hobby of interesse kan worden vertaald naar het decor van de kinderkamer. Na het kiezen van een thema worden de hoofdcomponenten gekozen die passen bij het thema: het dekbedovertrek, de kussenslopen, de lampen, het behang of de muurverf, de kleur van de verf etc. Selecteer een tapijt of vloerbedekking dat een aanvulling is op je thema. Met behulp van sjablonen die op de muur worden geschilderd of muurstickers die aangebracht worden zal ook dat de sfeer van de kinderkamer vergroten.

Ben je bang dat je kind nogal eens zal veranderen van smaak, dan diep je het thema minder uit en richt je de kamer neutraler in met minder op het thema toegespitste accessoires.

2. Kies de meubels

Naast een bed, zijn de belangrijkste meubels, een nachtkastje, boekenkast en bureau. Eén nachtkastje is genoeg voor een eenpersoonsbed.  Een boekenkast is ideaal voor het opslaan van boeken en speelgoed, maar kan ook dienst doen als een nachtkastje. Als je kind ouder wordt en naar school gaat, is een bureau ideaal of een werktafel. Kies een stoel die bij de inrichting past, maar vooral ook goed zit. Als er een computer of laptop op het bureau komt, zorg er dan voor dat de hoogte en afstand van de stoel, bureau en computer goed worden afgesteld, zodat fysieke problemen worden voorkomen. Op internet zijn richtlijnen te vinden over de juiste afstelling en houding etc.

3. Voeg een persoonlijke sfeer toe met diverse accessoires

Nu je kind een eigen persoonlijkheid begint te krijgen, voeg je accessoires toe aan de kamer, die hij of zij zelf mooi vindt, zodat de kamer ook echt een kamer van hem of haar wordt. Natuurlijk mag je als ouders daarin ook wat sturen.

Kinderkamer voorbeeld


Functionele accessoires

Verlichting en meubels zijn de belangrijkste functionele accessoires. Begin met een hanglamp aan het plafond en een lamp voor het nachtkastje of indien aanwezig voor het bureau of de tafel. Een wandlamp brengt nog een extra sfeer. Een boekenkast en een kist zal je kind helpen om de ruimte netjes te houden.

Overweeg om leuke bakken neer te zetten in de slaapkamer voor snuisterijen en klein speelgoed. Een leuke wasmand voor speelgoed, kan ook van grote toevoeging zijn. Het kan worden geplaatst in de kast of in de hoek van de kamer.

Decoratieve accessoires

Kinderen zijn er dol op hun muren te versieren of hun verzamelingen ten toon te stellen zoals hun kunstwerken, prijzen en certificaten en andere kostbare bezittingen. Monteer een plank aan de muur voor deze sport-trofeeën en collecties. Er zijn ook diverse frames op de markt, die gebruikt worden om deze spullen geordend te presenteren op de kamer. Ook kan er mee worden gewisseld, zonder dat de muur dan wordt beschadigd. Bekijk alle kinderlampen.