Bestel nu en betaal achteraf

Snelle levering via PostNL

14 dagen bedenktijd

Het hart, het universele symbool voor de liefde ook in de babykamer en kinderkamer

Het hart kun je wel het universele symbool van de liefde noemen. Vele uitdrukkingen in onze taal maar ook in andere talen hebben te maken met het hart: uitdrukkingen als “hartstochtelijke liefde”, “Je hebt mijn hart gestolen”, “mijn hartendiefje” en “een gebroken hart”, zijn hier voorbeelden van. Ook in de kunst wordt het hart vaak gebruikt om de liefde te verbeelden. (Liefdes) hartjes kom je eigenlijk overal tegen. Liefdeshartjes als sieraden, in lekkernijen, in bloemstukjes of hartjes als motief voor geschenkpapier, stofjes, enz.

Babykamer met hartjes

Ook in de babykamer en kinderkamer met name die van meisjes vind je vaak hartjes. Behang met hartjes, dekbedovertrekken met hartmotieven, rieten hartjes, uitgefreesde hartjes in het meubilair, schilderijtjes in de vorm van hartjes etc. Vaak in de kleuren wit, roze of rood.
babykamer hartjes kleinlicht

 

De hartjes met verschillende kleuren of vormen kunnen ook nog symbool staan voor de verschillende beleving van liefde:

Roze Hart: Een roze hart staat symbool voor de romantische liefde.

Rood Hart: Een rood hart straalt de hartstochtelijke liefde uit. Rood staat voor
vurig en passie.

Gebroken Hart: Een gebroken hart kennen we bij een verloren liefde.
Hoe komt het dat het hart symbool staat voor de liefde? Dat heeft al een lange geschiedenis.

Onze hartslag wordt beïnvloed door hoe we ons letterlijk voelen. Als we bijvoorbeeld verliefd zijn en onze liefde tegenkomen dan zal onze hartslag sneller worden. Dit geldt ook als we bijvoorbeeld schrikken. Hierdoor is vroeger het idee ontstaan dat alle menselijke gevoelens in ons hart gezeteld zijn. Tot op heden is die symbolische betekenis altijd blijven bestaan. En wat zou je zeggen van de volgenden zin: “Ik hou van jou met al mijn hersencellen”. Dit klinkt toch gewoon heel anders en heel wat minder romantisch. Eigenlijk willen we dit mooie symbool allemaal vasthouden. Kijk maar eens wat er jaarlijks gebeurt met Valentijnsdag.

Nu even terug naar de inrichting van de babykamer of de meisjeskamer. Zoals al eerder geschetst is er enorm veel te koop als je de babykamer of meisjeskamer wil verfraaien met hartjes accessoires. Het leuke daarvan is dat je met een beetje handigheid ook nog eens veel accessoires zelf kunt maken. Even googlen en je hebt een groot aantal leuke zelfmaakideeën, ook als je niet zo handig bent.Als je bij de hartjes babykamer of hartjes kinderkamer ook hartjes babylampen of hartjes kinderlampen zoekt kun je die mogelijk bij Kleinlicht vinden.

hartje van foto's

 

Hartje kinderlampen