Bestel nu en betaal achteraf

Snelle levering via PostNL

14 dagen bedenktijd

Circus baby- of kinderkamer

Met een circus wordt meestal een reizend gezelschap van artiesten bedoeld dat optreedt in een grote, meestal ronde tent en bestaat uit verschillende optredens van acrobaten, jongleurs, clowns, dierentemmers (van leeuwen, tijgers, olifanten) en soms ook goochelaars. Bij het traditionele circus mogen vooral paardennummers niet ontbreken, want het circus is oorspronkelijk begonnen als “paardenspel”. Paarden in “vrijheidsdressuur”, acrobatiek en clownerie te paard, en “de hoge school”, zijn circusklassiekers. In vroegere tijd liep een hele stad uit om de intocht van het circus te volgen. wie kent niet de nostalgische plaatjes van deze binnenkomst. Ook nu nog heeft het circus een grote aantrekkingskracht op jong en oud en spreekt nog steeds tot de verbeelding. Kinderen vind het heerlijk om samen met hun familie een circus voorstelling te bezoeken.

De populariteit van het circus maakt dat het circus ook een veel voorkomend thema in babykamers en kinderkamers is. Het leuke is dat er heel veel te koop is aan circus accessoires om de slaapkamer te verfraaien en tevens ook veel zelf geklust kan worden om dit circusthema uit te werken. Er zijn verschillende dekbedovertrekken in het circus thema. Met verf of stof maak je schitterende baleinen die de circustent nabootsen.

circus-kinderlamp

Als je voorkeur uitgaat naar heldere kleuren, versier je circustent slaapkamer met combinaties van wit, geel, blauw, oranje en rood.

Naai een raam volant of gordijn panelen van textiel, bedrukt met vette strepen met inbegrip van de kleuren hierboven, zodat de ramen op een circustent lijken. Hang eens ballonvormige kussens in primaire kleuren aan de slaapkamer muren.Verf een grappige circus clown op de muur of gebruik clown stickers
Hang een circus poster op of verf een circus muurschildering op de wand. Er zijn moderne en retro circusposters te koop. Enkele pluche beesten zullen de sfeer verhogen.

Nog leuker wordt de babykamer of kinderkamer met de circuslampen van Little Dutch. Deze silhouet kinderlampen tonen als ze branden diverse circus taferelen.
Klik hier om de lampen te bekijken.