Bestel nu en betaal achteraf

Snelle levering via PostNL

14 dagen bedenktijd

Blokmotieven op de kinderkamer

Informatie die je helpt om de baby- en kinderkamer in te richten

Kleinlicht.nl wil je graag helpen bij inrichten van een baby- of kinderkamer en zal een aantal artikelen plaatsen, die je vertellen welk effect bepaalde keuzes hebben op de sfeer van de baby- of kinderkamer. Zo zullen we behandelen: de invloed van bloemen, strepen, blokken, fotobehang en themaprints. We beginnen met blokken

Blokmotieven op de kinderkamer

Blokken zijn erg leuk als je op een meer grafische en speelse wijze diverse kleuren wil combineren. Zo kun je bijvoorbeeld een combinatie maken van verschillende ton sur ton gekleurde vloertegels die je onregelmatig legt. Zo creëer je basis in de kamer waar je veel kanten mee op kan qua verdere inrichting.

blokbehangkleinlicht

Ton sur ton creëert rust in een kamer doordat je 2 à 3 tinten van een kleur kiest om diepte en nuances aan te brengen.

 

ton-sur-tonJe kunt ook met verschillende kleuren verf een prachtige muur schilderen die dan een echte blikvanger zal zijn in de kamer. Kijk eens in een kleurenwaaier en zoek de kleuren bij elkaar die eenzelfde basis hebben. Het voordeel hiervan is dat die dan makkelijk combineren, zonder dat ze elkaar om het zo maar te zeggen bijten.

blokkenkamer

Je kunt ook behang nemen met een blokmotief of streepjesbehang die jezelf in blokken knipt en daarna haaks op elkaar plakt. Tenslotte kun je ook nog blokken op de wand schilderen

in diverse kleuren waarbij je ook nog eens kunt afwisselen tussen hoogglans en extramat om een leuk effect te krijgen.

Welke kinderkamerlampen passen nu bij zo’n kamer met blokmotieven. Eigenlijk passen daar veel lampen bij, maar een heel mooie combinatie is natuurlijk een hanglamp kinderkamer en wandlamp kinderkamer met een ruitmotief. Ook ruitjes zijn blokjes dus zo blijf je in dezelfde stijl.

Als hanglamp babykamer zou je naast de al genoemde ruitjes kunnen kiezen voor hanglamp hartje, hanglamp vlinder en hanglamp prinsen en prinsessen. Dit zijn babykamer lampen met een rustig motief, ze hebben echter ook het model van een blok.