Bestel nu en betaal achteraf

Snelle levering via PostNL

14 dagen bedenktijd

Babykamer en kinderkamer trends 2014 (2)

Na ons eerste bericht over babykamer en kinderkamer trends 2014, willen we nog enkele ontwikkelingen noemen.
Een daarvan is de verwachting dat het gebruik van stickers in de baby- en kinderkamer verder zal toenemen. Stickers zijn er in vele maten en vormen en ook qua afbeeldingen kun je kiezen uit vele mogelijkheden: bloem motieven, dieren stickers, Disney figuren, abstracte stickers, etc. 
Schermafbeelding 2013-12-31 om 13.36.20Het grote voordeel van stickers is dat ze niet permanent zijn. Je kunt ze gebruiken tot een bepaalde leeftijd en wanneer je kind er wat betreft leeftijd uitgroeit, dan kun je de kamer snel en gemakkelijk aanpassen. De stickers zijn makkelijk te verwijderen.

Strepen worden een grotere trend dan ooit. Als een muur in een kleur niet je keus is, dan is de streep muur echt geweldig. Je kunt een of meerdere strepen aanbrengen op de muur. Wat te denken van een streep die van boven vanaf het plafond schuin naar beneden loopt. De laatste tijd wordt dit vaak toegepast.

Een ander leuke trend is het plaatsen van zogenaamde muzikale strepen. Je schildert drie tot vier strepen in verschillende breedten en kleurt die met drie of vier kleuren. Maak je gebruik van een witte achtergrond en gebruik je bijvoorbeeld pastelkleuren, dan zien die strepen met verschillende breedte er echt leuk uit.

Deuren en muren met schoolbord verf, magnetische borden en teksten op muren zijn niet alleen nuttig voor de bestuurskamer en het klaslokaal, maar zijn ook handig en leuk op de kinderkamer. Dit zie je dan ook steeds meer terug, Er bestaat verf die je na het aanbrengen kunt beschrijven en die je over bestaande muurverf kunt schilderen bijvoorbeeld als een strip. De kinderen kunnen dan hun gang gaan en tekenen of schrijven op die strip op de muur. Vind je dit wat te ver gaan dan is er magnetische verf in de handel die je op de binnenkant van de kast aanbrengt. Er zijn overigens ook stickers met schoolbord verf te koop. Zie afbeelding rechts.

Schermafbeelding 2013-12-31 om 12.49.03

Voor babykamers worden de geslacht neutrale kleuren steeds meer populair. Kies je voor een neutrale kamer, dan zijn de kleuren wit, beige, geel, groen en grijs goede keuzes.

Schermafbeelding 2013-12-31 om 15.53.57

Tegenwoordig komt ook zwart steeds vaker voor, zowel voor jongenskamers als voor babykamers voor meisjes. Men combineert zwart dan meestal met een felle wel geslacht gerelateerde kleur, zoals fel roze of blauw. Een combinatie van meerdere kleuren is ook erg leuk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wit, grijs en twee of drie blauwtinten of roze tinten.

Tot slot zal ook de inrichting van babykamers en kinderkamers met meubels en accessoires van steigerhout al of niet gekleurd een hot item blijven in 2014.