Bestel nu en betaal achteraf

Snelle levering via PostNL

Babykamer en Kinderkamer trends van 2019

Kleinlicht heeft in eerdere blog berichten aangegeven dat het belangrijkste bij het kiezen van de inrichting van een baby- of kinderkamer is, dat zowel jij als je kindje het ontwerp mooi en leuk vinden. Dat die inrichting heel persoonlijk is, spreekt vanzelf. Toch willen we graag inspireren en zetten daarom de belangrijkste trends voor 2019 voor de baby- en kinderkamers voor je op een rijtje. Het is aan jou of je hier iets mee wil doen.

Trend 1. De kleuren van 2019 voor de babykamer en kinderkamer

De kleurentrend van 2019 laat zien dat kleuren echt weer mogen in de slaapkamer. Het komende jaar zijn de volgende kleuren de trend: oker, (donker)blauw, (donker)groen en terracotta. En ook coral; de kleur van het jaar 2019 van Pantone is helemaal hot.

 

 

 

 

 

 

Zijn de pasteltinten dan uit, zul je je afvragen? Nee zeker niet!
Deze kleuren zijn wat aangepast, iets minder zoet en wat meer vergrijsd.
Natuurlijk blijft het roze voor de meisjeskamer nog steeds een trendy kleur. Vanzelfsprekend kun je ook accessoires met deze kleuren toevoegen.

Trend 2: Dier en afbeeldingen van jungle-, en bosdieren of vogels

Welk kind vindt het niet leuk om allerlei prints en knuffels van dieren op zijn of haar kamer te hebben?
Is je kind gek op jungle dieren, dan kies je een leeuw, aap of olifant of ander dier uit de bush.
Wat liever van aard zijn de bosdieren of vogeltjes en die vinden in 2019 ook hun plaats in de baby- of kinderkamer.
Muurstickers met dierenafbeeldingen zorgen voor een ultieme sfeer.

Trend 3: Muuraccessoires (muur tattoos)

Helemaal in zijn de wandaccessoires met wolken-, dieren-, regenboog of stermotieven.
De muur krijgt hierdoor een andere, sfeervolle uitstraling. Vooral de Eenhoorn is booming.
Zijn de muren kleurrijk geschilderd dan past een accessoire met een kleur en bij muren die licht getint zijn, kun je gekleurde accessoires nemen.



Trend 4: De botanische baby- en kinderkamer

Een trend die al langer voorkomt in het interieur van de volwassenen is nu ook overgeslagen naar de baby- en kinderkamer: de rustgevende botanische trend. Zet om te beginnen rustig een plant op de baby- of kinderkamer. Zorg wel voor een veilige plaats, als de kinderen nog klein zijn. Je kunt bij deze trend werken met vele kleuren groen. Zorg voor accessoires zoals muurstickers of posters met fel gekleurde afbeeldingen van bloemen of planten. Een muur met een botanisch behang kan natuurlijk ook.



Trend 5: (Ronde) Kleden

Kleden bij voorkeur rond, zijn erg in. Ze geven een warm gevoel en zijn fijn om op te spelen. Ook leuk zijn de kleden met pompons. Zorg wel bij kleine kinderen dat de pompons groot genoeg zijn en dat deze niet kunnen worden doorgeslikt.

Trend 6: Rotan meubels en accessoires

Rotan is weer helemaal terug. Rotan is een natuurlijk materiaal en past geweldig bij een dierlijke- en natuurlijk ogende kinderkamer. De opa’s en oma’s van deze tijd hadden ook rotanmeubels op hun kamer.
Je kunt kiezen voor een stoeltje van rotan, een bankje of accessoires zoals een prullenbak, een opbergmand. Rotan is te verkrijgen in zijn natuurlijke kleur en in sfeervolle kleuren. Naast rotan, zijn jute en riet passende materialen voor de baby- en kinderkamer van 2019.

Trend 7: Tipi tenten

Tipi tenten zijn nog steeds hot in 2019. Ze zijn natuurlijk ook erg leuk.
Vroeger bouwden kinderen zelf hun tentjes van stoelen en beddengoed. Nu is de tent kant en klaar en dient als een permanente fijne hut: een toevluchtsoord, speelruimte en een gezellige hoek. Het leuke is dat zo’n Tipi tent ook erg decoratief is. In 2019 zijn de Tipi-tenten veel kleurrijker dan in voorgaande jaren. Was eerder wit, beige of lichtgrijs erg in, deze worden nu voorzien van afbeeldingen en/of in felle kleuren.