Bestel nu en betaal achteraf

Snelle levering via PostNL

14 dagen bedenktijd

Baby- of Kinderkamer van Pallethout

Mogelijk heb je al eerder eens bij iemand een baby- of kinderkamer gezien met een muur van pallet hout. Zo’n muur straalt iets uit van stoerheid, maar het mooie is dat zo’n pallet muur tevens een bijzondere sfeer en warmte uitstraalt.

Schermafbeelding 2014-06-20 om 15.53.30

Zo’n wand is ook prachtig uit te lichten met de hang- of wandlampen van Kleinlicht.nl
Mogelijk ben je ook geïnspireerd om zo’n muur te maken op de kamer van je toekomstige kindje of wil je de bestaande kamer van je kind(je) verfraaien met zo’n palletmuur.

Schermafbeelding 2014-06-20 om 16.56.53

Het begint met de jacht op pallets. Veel winkels hebben pallets liggen die ze zelf moeten afvoeren. Ze zijn blij als ze die pallets kwijt zijn. Loop winkels binnen en vraag of ze pallets hebben. Sommigen zullen misschien een kleine prijs rekenen voor een pallet.

Schermafbeelding 2014-06-20 om 16.47.00

De schoonheid van deze cabine-geïnspireerde look is dat hoe meer de planken hebben geleden hoe beter. Zorg dat je wat sterke mannen mobiliseert die willen helpen elke plank te schuren, nadat die gedemonteerd is van de pallet en de vele spijkers willen verwijderen. Houd er rekening mee dat dit veel tijd kost. Onderschat ook niet het aantal pallets die je nodig hebt om een muur te vullen. En houd rekening met afval.

Zodra de lamellen zijn ontdaan en geschuurd, is het tijd om de muur voor installatie te prepareren. Bevestig dunne stukken van triplex aan de muur  met houtschroeven.

Plaats de eerste pallet lat, in het midden van de muur. Met behulp van een boor, schroef je elk uiteinde van de lamellen aan de muur met twee tot drie schroeven.
Werk vanuit het midden

Als gevolg van de oneffenheden van het pallet hout, zullen niet alle stukken perfect overeenkomen met elkaar. Om dit te voorkomen gebruik je de triplex om deze naden te camoufleren.

Je kunt ook nog een opening maken in het hout op de wand om een plankje op te monteren waar je een accessoire op kunt zetten.

Om het geheel nog verder te verfraaien kun je de planken natuurlijk ook nog schilderen, beitsen of vernissen.

Het is misschien veel werk, maar het resultaat zal je verwachtingen ver overtreffen Een unieke baby- of kinderkamer is het resultaat.