Bestel nu en betaal achteraf

Snelle levering via PostNL

14 dagen bedenktijd

Baby- en Kinderkamer trends najaar 2015 – 2016 (1)

kinderkamer met kruis afbeelding

Kleinlicht.nl wil je weer graag informeren welke baby- en kinderkamer trends je in het najaar van 2015 en in 2016 zult tegenkomen. We hebben daarvoor onderzoek gedaan in binnen- en buitenland door o.a. het lezen van vakbladen en persberichten, het volgen van blogs en nieuwsbrieven en het bezoeken van beurzen en websites. Het volgen van signalen uit de markt via betrouwbare bronnen, waaronder onze toeleveranciers en grote en kleine retail organisaties waarmee we contacten onderhouden levert ons ook veel informatie over de baby- en kinderkamer trends voor de komende tijd.

We zullen in een aantal blogberichten die we de komende weken publiceren de belangrijkste trends voor het najaar van 2015 en voor 2016 op een rijtje zetten.

Trend 1: De zwart met witte baby- of kinderkamer 

Ja je leest het goed. De zwart/witte baby- of kinderkamer is echt helemaal hot. Afgeleid van het minimalistische dat we al kennen uit de Scandinavische baby- en kinderkamers, waar ook wij in Nederland warm voor zijn geworden, is zwart en wit op dit een hot topic in baby- en kinderkamer land. Dit is toch koud, saai of sfeerloos zal je misschien denken? Nee hoor, het zorgt juist voor een natuurlijke en serene chique sfeer, als je alleen deze kleuren gebruikt voor je meubels, accessoires en (muur)verf. Ook levert het diepte op in de kamer.

babykamer zwart en wit classic

 

Wil je wat verder gaan en combineer je deze kleuren met andere kleuren zoals pasteltinten zoals bijvoorbeeld blauw, groen en roze dan krijgen deze zwart/wit tinten weer een heel ander effect en boost. Beide tinten verstreken elkaar enorm en zorgen met elkaar voor een harmonieus geheel. Het leuke is dat er heel veel baby- en kinderkamer accessoires op de markt zijn gekomen in deze zwart en witte tinten, waarbij met name geometrische afbeeldingen gebruikt worden. Zo zijn er posters, teksten voor op de muur, kussentjes en natuurlijk ook zwart/witte baby- en kinderlampen te verkrijgen. Behang in zwart witte kleuren is er ook volop te koop; ook met geometrische afbeeldingen.

Kinderlamp Zwart:Wit Geometrisch 3 Kinderlamp Zwart:Wit Geometrisch 2 Kinderlamp Zwart:Wit Geometrisch

Hou je toch meer van wat fellere kleuren in plaats van de eerder genoemde pasteltinten? Ook dat kan heel goed. Denk dan aan de kleuren fuchsia, turkoois, roze, rood of geel.

kinderkamer zwart en wit met kleur

Als je nog wat meer wil spelen met accessoires dan kun je het beste daarvoor de meer natuurlijke materialen gebruiken zoals gebreide of gehaakte artikelen, linnen, (steiger)hout, canvas, katoen of metaal.

Tot slot nog een antwoord op de vraag of een zwart wit kamer alleen geschikt is voor jongens kamers. Wie bovenstaande heeft gelezen weet daarop het antwoord, een zwart witte babykamer of kinderkamer is geschikt voor zowel meisjes als jongens. Makkelijk als je het geslacht nog niet wil weten! Je kunt dan toch rustig doorgaan met het inrichten van de babykamer.