Bestel nu en betaal achteraf

Snelle levering via PostNL

14 dagen bedenktijd

Baby- en Kinderkamer trends najaar 2015 – 2016 (2)

Kleinlicht.nl wil je weer graag informeren welke baby- en kinderkamer trends je in het najaar van 2015 en in 2016 zult tegenkomen. We hebben daarvoor onderzoek gedaan in binnen- en buitenland door o.a. het lezen van vakbladen en persberichten, het volgen van blogs en nieuwsbrieven en het bezoeken van beurzen en websites. Het volgen van signalen uit de markt via betrouwbare bronnen, waaronder onze toeleveranciers en grote en kleine retail organisaties waarmee we contacten onderhouden levert ons ook veel informatie over de baby- en kinderkamer trends voor de komende tijd.

We zetten in een aantal blogberichten de belangrijkste trends voor het najaar van 2015 en voor 2016 op een rijtje.

Trend 2: De Pastel Mania

Deze trend is vorig jaar begonnen maar zet zich nu helemaal door. Pastel tinten zijn helemaal in op de baby- en kinderkamers.

Een pastelkleur is een zachte kleur die ontstaat door een zuiver pigment te mengen met een lichte kleur, meestal is dit met wit of lichtgeel.

Pastel ManiaPastelkleuren zijn heel licht en fris zijn en brengen daardoor een liefelijke sfeer in de baby- of kinderkamer en maken een kamer ook daadwerkelijk licht. Daarnaast zie je dat pastelkleuren ondanks dat ze licht zijn ook structuur en kracht geven aan het interieur op de baby- en kinderkamer. Hoe dat dit komt kun je je afvragen? Het zijn toch geen ‘heldere’ kleuren zoals bijvoorbeeld de primaire kleuren rood, blauw en geel?Dat is nu de kracht van pastel tinten; juist die gemêleerde kleuren geven die structuur.

Pasteltinten zijn door het zachte karakter uitmate geschikt om grote oppervlakten te schilderen of te behangen. Een bijkomende eigenschap van deze tinten is dat ze zich goed laten combineren met elkaar.
Combineer je de pastel tinten met natuurlijke materialen, dan ontstaat er een geweldig harmonieus en warme sfeer in de slaapkamer.

Wil je wat meer spanning en energie toevoegen in de pastel baby- of kinderkamer? Combineer dan eens met kleuren zoals helder groen, fuchsia of framboos. Er zijn volop accessoires te verkrijgen in deze kleuren.

Pastel kleuren kun je in een pastel baby- of kinderkamer interieur overal terug laten komen. In een wandkleur zoals hierboven al vermeld, als meubelkleur, accessoires in pastel kleuren zoals babylampen en kinderkamerlampen of in bijvoorbeeld kussens, posters en wandrekjes. Kleinlicht.nl heeft diverse sfeervolle baby- en kinderkamer lampen in pastel kleuren. De serie hieronder is verkrijgbaar met en zonder naam en ieder dier kan op iedere kleur.

kinderlamp met naam pastel blauw vosje kinderlamp met naam pastel mint kinderlamp met naam pastel olijf grijs olifantje Kinderlamp met naam pastel roze hertje kinderlamp met naam pastel zalm konijntje Kinderlamp Wandlamp met Naam Pastel Paars Uiltje

Deze sfeervolle pastellampen zullen de babykamer of kinderkamer ook prachtig aankleden! Ga voor nog meer pastel babylampen of kinderlampen naar onze rubriek baby- en kinderlampen 

Kinderlamp Sterren Mintgroen met BandjeOlifant Roze